Energie en vermogen, dat is wat 'Daya', mijn naam, betekent. Als ik mezelf van een afstandje bekijk, dan waren mijn ouders behoorlijk goed in een passende naam vinden voor mij. Vanaf het moment dat ik kon lopen, eerder zelfs nog, was ik al aan het dansen. En als ik niet aan het dansen was, dan was ik me op een andere creatieve manier aan het uiten door bijvoorbeeld te schrijven, schilderen, knutselen of tekenen. Daarnaast vond ik het ook heerlijk om anderen blij te maken met mijn creaties. Kortom, ik was altijd druk in de weer.


Die drive om (creatief) bezig te zijn, die is er nog steeds. De drang om anderen te willen helpen ook. Hoe meer ik over mezelf leer, hoe meer ik deze twee eigenschappen met elkaar kan verenigen. Het eerste resultaat van deze nieuwe synergie is mijn boek ‘Mijn reis naar onvoorwaardelijke liefde’.

Hoe mijn reis begon

Mijn hele leven loop ik al met het idee rond om een boek te schrijven. Niet om een beroemd schrijfster te worden, maar om anderen te mogen helpen. In mijn pubertijd schreef ik vaak gedichten. Dit fungeerde voor mij als uitlaatklep, maar ook als handvat om mezelf beter te kunnen begrijpen. Op een gegeven moment ben ik gestopt met schrijven, omdat ik me bezighield met mijn andere hobby’s. Het idee om ooit een boek uit te brengen bleef echter altijd op de achtergrond aanwezig.


En toen brak de Corona crisis afgelopen jaar uit. Zoals veel anderen, hield ik ook meer vrije tijd over, doordat ik nu thuis werkte en door alle beperkingen die door de overheid werden gesteld om de verspreiding van dit nare virus tegen te gaan. In het begin vond ik dit heerlijk, maar ik merkte ook al snel dat ik door deze situatie gedwongen werd om naar binnen te keren en te kijken naar mijn spreekwoordelijke ‘skeletten’ in de kast. Ik besefte me dat het hogere doel van deze hele crisis is om de mensheid te motiveren meer naar binnen te keren, meer in contact te komen met hun intuïtie. Dat men minder bezig is met de buitenkant, afleidingen, de media. En juist meer met oprechte connecties met elkaar, gebaseerd op respect, liefde en zonder oordeel. Hoe meer skeletten ik uit mijn kast op durfde te ruimen, hoe beter ik mezelf leerde kennen. Ik besefte me ook dat de nieuwe lessen me steeds gemakkelijker af gingen en dat ik deze ook sneller leerde. En plots was het daar: de inspiratie voor mijn boek!


In mijn boek heb ik het begin van mijn reis naar onvoorwaardelijke liefde beschreven. Hierin heb ik aan de hand van mijn eigen ervaringen uitgelegd hoe je weer in contact kunt komen met je ware essentie en hoe je vanuit onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en naar anderen kunt kijken, in plaats vanuit angst. Met mijn boek hoop ik mensen die op zoek zijn naar zichzelf, of zichzelf juist terug willen vinden, steun te kunnen bieden tijdens hun reis.

Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijk kunnen liefhebben is een van de mooiste dingen die we als mens kunnen ervaren, maar om dit te beheersen zul je eerst afscheid moeten nemen van je vooroordelen over jezelf, anderen, de maatschappij. En van je ego. Maar wat is onvoorwaardelijke liefde nou precies? Ik definieer dat zelf als volgt:

"‘Onvoorwaardelijke liefde is van jezelf of van een ander houden in zijn geheel, zonder oordeel.‘"

—Daya de Vries

Je houdt dus niet alleen van de plussen, maar ook van de minnen. Maar nóg belangrijker, je veroordeelt jezelf of de ander dus ook niet om deze minpunten. Nu klinkt dat in theorie best simpel, maar in realiteit is dat best een behoorlijke uitdaging. Gelukkig zijn we hier allemaal om te leren en worden we er niet voor afgestraft als we dit onvoorwaardelijk liefhebben niet binnen een week beheersen. En waarom zouden we ook zo streng voor onszelf zijn en niet gewoon klein beginnen? Onvoorwaardelijk liefhebben kun je namelijk heel gemakkelijk dagelijks oefenen.


Voorbeeld

Stel jezelf voor in de volgende situatie: je zit in de auto onderweg naar je werk. De bestuurder voor je rijdt tergend langzaam op de linkerbaan. Je bent net iets te laat van huis vertrokken, waardoor je nogal haast hebt en je maakt je achter je stuur kwaad op je voorganger. Dan kun je twee dingen doen. Óf je kiest ervoor om te gaan bumperkleven en die persoon uiteindelijk rechts in te halen om een statement te maken. Óf je probeert je in de positie van de ander te plaatsen. Misschien heeft diegene wel angst om te rijden en moet hij het volgende stoplicht links afslaan? Hoe zou jij het vinden als iemand dat bij jou deed?

Dit is een heel simpel voorbeeld, maar het geeft wel de kern van onvoorwaardelijk liefhebben weer. Kies je voor jezelf (vanuit je ego) of probeer je de situatie op een neutrale manier te bekijken en reageer je dan pas (vanuit liefde)? Door voor de tweede optie te gaan, handel je vanuit liefde en veroordeel je een ander niet. En dat is wat we uiteindelijk allemaal mogen leren: om in elke situatie vanuit liefde te kunnen reageren in plaats vanuit ons ego. Dát is onvoorwaardelijk liefhebben.


Als je blijft oefenen met onvoorwaardelijk liefhebben, kun je het ook steeds vaker toepassen. Daarnaast verhoogt dit ook je trillingsfrequentie, want hoe meer liefde jij de wereld in stuurt, hoe verder jouw ziel ontwikkelt. En het allermooiste; hoe meer liefde jij ook terug zult ontvangen! Door je bewust te focussen op het reageren vanuit liefde, zonder oordeel naar jezelf en anderen toe, zul je ook steeds meer liefde van jezelf en anderen mogen ontvangen. Dit wordt ook wel ‘the law of attraction’ genoemd. Doordat je steeds meer over onvoorwaardelijke liefde zult leren, zul je ook steeds beter kunnen onderscheiden of een ander je met onvoorwaardelijke liefde behandelt of niet. In de gevallen waarbij een ander je niet vanuit liefde behandelt, zul je ook steeds beter vanuit mededogen en compassie kunnen reageren.

De spiegel

Je zult waarschijnlijk wel begrijpen dat liefde voor veel mensen behoorlijk eng kan zijn. Angst voor liefde is echter gebaseerd op het ego. Veel mensen zijn bang om zich open te stellen, want dat maakt iemand kwetsbaar. Natuurlijk is het een menselijke reactie dat, als iets je pijn heeft gedaan in het verleden, je angst als afweermechanisme ervoor zorgt dat het niet nog een keer gebeurt, om je zo te beschermen voor gevaar. Echter kan liefde geen gevaar veroorzaken, maar je ego wel. Je kunt liefde zien als een kogel en het ego als het geladen pistool. De kogel kan op zichzelf geen schade aanrichten; het is het ego die met de angst als trigger de pijn kan veroorzaken. Hoe meer je naar je intuïtie durft te luisteren en deze te volgen in plaats van naar de angstige stem van je ego, hoe kleiner de kans is dat iemand liefhebben pijn kan doen.


Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien angst erg prominent aanwezig kan zijn. Maar toch is het aan te raden om je angst in de ogen te kijken en niet telkens weer voor de ‘veilige’ weg te kiezen. De veilige weg is misschien minder eng, maar zal je lang niet zo ver brengen. Uit ervaring weet ik dat het soms heel moeilijk kan zijn om niet voor de veilige weg te kiezen. Maar hoe vaker je ervoor kiest om je intuïtie te volgen, hoe meer die angst zal krimpen en jouw ziel zal mogen groeien.

Mijn boek

In mijn boek 'Mijn reis naar onvoorwaardelijke liefde' neem ik je mee in mijn persoonlijke verhaal. Ik bied diverse tools en handvatten die je kunt gebruiken om je zielsbestemming vanuit je intuïtie te volgen. Ik beweer absoluut niet dat hetgeen ik in dit boek heb geschreven de absolute waarheid is. En dat de processen en tools die in dit boek zijn beschreven op ieder individu van toepassing zijn. Ik heb dit boek geschreven in de hoop dat ik hiermee anderen aan kan moedigen om hun intuïtie te durven volgen. En om een kijkje te geven in het doorstaan van karmische processen. Moge dit boek steun, liefde en verlichting bieden voor degenen die het nodig hebben.


Liefs,


Daya de Vries