Hi, ik ben Natalja

De vrouw achter de camera

Mijn naam is Natalja, 28 jaar en ik heb in 2020 mijn eigen bedrijf in de fotografie opgestart. Dit is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb! Chapter One Studio is het eerste hoofdstuk in mijn leven waarin ik écht doe waar ik gelukkig en blij van word. Ik heb mezelf en mijn eigen geluk op nummer één gezet en ik hoop anderen hier ook mee te inspireren. Iets doen wat je leuk vindt en daar ook nog je werk van kunnen maken is voor mij een droom die uit komt!

"Iets doen wat je leuk vindt en daar ook nog je werk van kunnen maken, is voor mij een droom die uitkomt!"

—Natalja

Hoe het allemaal begon...

Als klein meisje was ik altijd wel creatief bezig: tekenen, sieraden maken en natuurlijk fotograferen! Ik weet nog dat ik mijn eerste digitale camera kreeg. Nooit meer zat ik binnen. Ik was altijd buiten mét de camera. Zelfs als ik met vriendinnetjes ging afspreken, ging de camera met me mee. Wat hebben we toen veel foto's gemaakt zeg! Als ik er nu aan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht.


En dat gevoel wat ik toen had, dat heb ik nu ook als ik aan het fotograferen en bewerken ben. Het is een gevoel van geluk en blijdschap en ik ben zo dankbaar dat ik dat mag voelen! Ik ben bezig met iets wat ik leuk vind en ik wil graag mijn enthousiasme delen met mijn klanten. Als je mij als klein meisje had gevraagd wat ik later zou worden, dan had ik nooit gedacht aan het beroep fotografe. Maar ik had het stiekem ergens wel gedroomd!

Mijn reis naar het ondernemerschap

Ik heb niet altijd geweten dat ik een eigen onderneming wilde opstarten. Dat moment kwam pas toen ik mezelf even helemaal kwijt was. Ik had een fulltime baan in de retailbranche, terwijl ik was afgestudeerd en mijn Bachelor Communicatie had gehaald. Het lukte me gewoonweg niet om een baan in mijn eigen vakgebied te vinden. Je kan je wel voorstellen dat ik geen voldoening meer uit mijn werk haalde en ik kreeg veel te weinig betaald voor het werk dat ik deed.


Ik stelde mezelf de vraag: is dit waar ik écht gelukkig van word?


Het antwoord op die vraag was 'nee'. En ik heb toen ook besloten om het roer volledig om te gooien. Ik stopte met werken en ging me volledig op mijn herstel focussen. Luisteren naar mijn lichaam was iets wat ik nog nooit gedaan had, maar toch ging ik dat leren. Stap voor stap ging ik mezelf herontdekken: Wie was ik nu eigenlijk? Wat vind ik leuk om te doen? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Ergens zat dat vrolijke, creatieve meisje van vroeger nog verscholen. Ik begon weer plezier te ervaren in de kleine dingen en toen kwam het stukje fotografie terug op mijn pad. Thank god! Ik werd weer enthousiast over iets wat IK gemaakt had en ik haalde daar zoveel energie uit. Vanaf dat moment wist ik: hier ga ik mijn werk van maken en ik word eigen baas! Alleen dan kan ik mijn creativiteit alle ruimte geven en kan ik blijven groeien als mens.

"Ik heb mezelf en mijn eigen geluk op nummer één gezet en ik hoop jou hiermee te inspireren!"

—Natalja

What's in it for you?

Ik ben zelf natuurlijk afgelopen jaar gestart met mijn eigen onderneming en heb geleerd om mezelf en mijn eigen geluk op nummer één te zetten. En dit geweldige gevoel van geluk gun ik jou ook! Ik vind het geweldig om te zien dat anderen deze stap ook durven te zetten.


Misschien herken je dit wel: je was niet meer gelukkig met je baan in loondienst of je haalde er te weinig voldoening uit. Je dacht letterlijk 'is dit wat ik de rest van mijn leven moet gaan doen?' en vond dat het tijd was om dit patroon te doorbreken. Je hebt nu de eerste stap gezet om te kiezen voor jezelf en je eigen geluk en bent gestart met je eigen onderneming. Fantastisch!


Maar hoe ga je nu verder?

Als je net bent gestart met je onderneming komt er veel op je af. Daarom kan het fijn zijn om iemand te hebben waarmee je kan sparren of die bepaalde onderdelen van je business van je kan overnemen. Ik kan jou helpen om jouw verhaal te vertalen naar mooie beelden die precies passen bij wat jij wilt uitstralen met je bedrijf.


Mijn doel als fotografe is dan ook om jou vast te leggen op beeld zoals je echt bent. Geen poespas, niet té gemaakt, maar gewoon lekker jezelf. Want jij bent geweldig zoals je bent en jij mag gezien worden!

Let's meet!

Denk jij na het lezen van mijn biografie 'wow ik wil dat ook!' of heb jij hulp nodig bij het neerzetten van jouw personal brand? Aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen. Soms is het gewoon fijner even met iemand te kunnen sparren. Ik snap dat! Ik ga graag met jou in gesprek over hoe jij je persoonlijke verhaal het beste kunt vertalen naar mooie beelden.

.